Notice: Undefined index: referrer in /home/makkkaro/public_html/index.php on line 37
Márió, a varázsló | Makk Károly

Márió, a varázsló

magyar-olasz filmdráma, 97 perc, 2007

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Egy eldugott magyar falucskában, melyet a rendszerváltás szele sem kavar fel, az emberek szelíden várják a csodát. És az meg is érkezik, Zserardó a kis köpcös olasz vállalkozó személyében, aki cipőgyárat telepít a falu határában. Munkát és jólétet ígér az asszonyoknak, s a falu felbolydul.

A középkorú Gulyásné Verát, az asszonyosan formás, szemrevaló falusi feleséget eleinte hidegen hagyja a cipőgyár. Jól megvan a maga teremtette kis világában, szokásos háziasszonyi teendői kitöltik az életét. Már rég lemondott ifjúkori ambícióiról, az önmegvalósításról, mellyel városi barátnője Magdi azért néha-néha szembesíti. Vera egy nap mégis úgy dönt, beáll dolgozni, és hamarosan a legügyesebb, legmegbízhatóbb munkásnő lesz. Egy nap azonban feltűnik a faluban egy arisztokratikus, elegáns, titokzatos alak. Ő Márió a cipőkonszern tulajdonosa, aki úgy dönt, egy ideig itt marad. Zserardo kénytelen átadni helyét a nagyfőnöknek.

Márió nagyra becsüli Vera szorgalmát, megbízhatóságát, kitüntetett figyelemben részesíti, helyettesévé nevezi ki, rajta kívül gyakorlatilag senkivel sem áll szóba. Az asszony egyre jobban kivirágzik, lélekben felszabadul, testben megszépül. Otthon olasz slágereket dúdolászva olasz ételeket főz férjének, az útépítő Gyulának, akinek nem túlzottan ízlik az egzotikus koszt. Vera lassan nem tudja kivonni magát a karizmatikus olasz hatása alól, mind jobban elvarázsolja őt a férfi különleges vonzereje, és menthetetlenül beleszeret a csodálatos férfiba. Jelleme közben erőteljesen átalakul, a nő szinte kivetkezik önmagából. Vera és Gyula házi békéje így fokozatosan megsemmisül, mindennaposak lesznek a veszekedések, amelyek a jó férjként, rendes emberként ismert Gyula részéről a tettlegességig fajulnak. Verán egyre jobban elhatalmasodik tébolyult szenvedélye, a realitással szinte teljesen elveszíti a kapcsolatát.

Szereposztás

Vera Nyakó Júlia
Márió Nero Franco
Gyula, Vera férje Egyed Attila
Lali Mucsi Zoltán
Izaura Szirtes Ági
ügyvéd Gyabronka József
takarító néni Monori Lili

Stáb

Rendező Almási Tamás
Író Halász Margit
Forgatókönyv Almási Tamás
Halász Margit
Operatőr Beck György
Zene Dés László
Dramaturg Radnai Annamária
Vágó Hargittai László
Hang Balázs Gábor
Díszlet Andreoli Arturo
Jelmez Balai Zsuzsa
Gyártásvezető Nedeczky István
Kovacs Ildikó

Bemutató

2008. november 10.